Vopsele pentru desenatire și decoupage
Vă aducem în atenție gama noastră în creștere de vopsele, care include acrilice, aquarele, tempera, ulei, spray-uri de cerneală, vopsele 3D cu efect de crăpare, textile, sticlă etc. Unele dintre ele sunt lucioase, mate, sidefate sau metalice. Brandurile disponibile sunt: LORCA, Phoenix, Cadence, Winsor & Newton, Mont Marte, Viva, Bei Jia Er, Worison, Daily Art.
Vezi mai multVopsea poster tempera MM Poster Paint - Galben fluor 500 ml
Vopsea pentru aurire Mont Marte Silver Foil Paint 20 ml
Vopsea folie irizanta Premium MM Vopsea folie irisata 20 ml
Set de călătorie acuarelă MM - 18 culori
Set de vopsea pentru ceramica MM Ceramic Liquid Paint 6buc x 20 ml
Set de pictură acuarelă MM 26 de culori
Set acuarele MM Watercolor Cake Set 13 culori si pensula cu par moale
Set vopsele metalice acuarela si pensula MM Metallic Watercolor Cake Set 16 culori
Vopsea de turnare acrilica Mont Marte Super Cell 240 ml Hot Pink - roz
Vopsea de turnare acrilica Mont Marte Super Cell 240 ml Mov deschis
Vopsea de turnare acrilica Mont Marte Super Cell 240 ml Light Aquamarine - acvamarin
Vopsea acrilică pentru turnare Mont Marte Super Cell 240 ml Lamp Black-negru
Sticks pentru textile MM Fabric Paint Sticks 9 bucati
Vopsea metalică textila CADENCE DORA Textile 50 ml. -ARGINTIU 1132
Vopsiți într-un tub cu o pensulă 9 culori x 24 ml
Vopsea cu efect acuarelă 10 culori x 10 grame
Vopsea cretă LORKA 200 ml - cenușă PA072
Vopsea cretă LORCA 200 ml - roșu închis R3031
Vopsea cretă LORKA 200 ml - beton NA274
Vopsea cu cretă LORCA 200 ml - cardinal gri NA193
Vopsea cu cretă LORKA 200 ml - lavandă rece CH292
Vopsea cu cretă LORCA 200 ml - pădure verde CH254
Vopsea cu cretă LORKA 200 ml - albastru de cerneală VI063
Vopsea cu cretă LORKA 200 ml - alb vechi PA026
Vopsea de cretă LORCA 200 ml - Provence închis NA163
Vopsea cu cretă LORKA 1 kg - auriu kaki R7034
Vopsea de cretă LORKA 1 kg - cenușă de trandafiri ușori 5210
Vopsea cu cretă LORKA 1 kg - roz cald CH433
Vopsea cu cretă LORCA 1 kg - portocaliu VI013
Vopsea cu cretă LORKA 1 kg - ranuncul uscat CH153
Vopsea cu cretă LORKA 1 kg - ocru auriu CH114
Vopsea cu cretă LORKA 1 kg - înghețată de mentă CH281
Vopsea cu cretă LORCA 1 kg - până la CH303
Vopsea cu cretă LORCA 1 kg - albastru deschis 6402
Vopsea cu cretă LORKA 1 kg - liliac înflorit CH421
Vopsea cu cretă LORCA 1 kg - roșu închis R3031
Vopsea cu cretă LORKA 1 kg - beton NA274
Vopsea cu cretă LORCA 1 kg - cardinal gri NA193
Vopsea cu cretă LORKA 1 kg - lavandă rece CH292
Vopsea cu cretă LORCA 1 kg - pădure verde CH254
Vopsea cu cretă LORKA 1 kg - nor întunecat CH375
Vopsea cu cretă LORCA 1 kg - albastru de cerneală VI063
LUMEA sclipitoare a picturii și a vopselelor de decupaj
Gama pe care o avem este foarte diversă.
VEȚI GĂSI DIFERITE VOPSELE PENTRU VOPSIT, DINTRE CARE:
- acuarelă
- acrilic cu toate soiurile lor
- postere
- vopsele pentru lumânări
- sticlă
- uleios
- tempera
- textile
- vopsele spray
- glant si lucioase
CUM SE DESENEAZA CU ACUORELA?
Tehnica acuarelei este uimitor de plăcută și relaxantă. Este foarte spectaculoasă și frumoasă datorită tuturor nuanțelor de culori care se amestecă între ele, de la tonuri mai transparente la cele saturate și dense.
Dacă vrei cu adevărat să înveți cum să pictezi cu acuarelă, trebuie să te pregătești pentru o călătorie foarte lungă și o mulțime de informații noi, dacă nu ai pictat cu acest material înainte.
Alegerea hârtiei pe care vei picta este foarte importantă, deoarece diferitele hârtii oferă oportunități diferite. Lucrul bun despre acuarelă este că baza pe care lucrezi - foi de carton, este relativ ușoară și ușor de transportat.
În acest fel, vei putea să mergi oriunde și să-ți creezi atmosfera de lucru în doar câteva minute - fie că va fi în natură, într-o piață în fața unui reper arhitectural care îți place sau într-un alt loc frumos și iubit, nu nu contează, alegerea este a ta.
SCHIȚA SAU NU?
Schița este opțională, mai ales dacă desenul tău va fi mai emoționant sau vrei doar să te relaxezi. Dar dacă vrei să desenezi ceva anume, cel mai bine ar fi să începi cu un creion prin schițarea contururilor obiectelor pe care le vei desena.
Dacă nu doriți creionul și contururile pe care le-ați setat să apară în desen, puteți utiliza în sfârșit creioane acuarele, care vă vor permite să diluați contururile și să le amestecați cu desenul.
DE LA DESCHIS LA ÎNCHIS
Aceasta este una dintre regulile de bază în acuarelă. Este foarte important să începeți întotdeauna cu zonele luminoase ale desenului și să întunecați treptat. Această metodă se datorează faptului că odată ce desenați ceva pe foaie nu îl puteți șterge, nu îl puteți acoperi cu o culoare și deasupra să continuați din nou sau să îl schimbați ca în alte tehnici.
Și din acest motiv, începi mereu cu zonele luminoase și treptat treci la cele mai întunecate.
CUM SE APLICĂ VOPSEA?
Există multe moduri diferite de a aplica cerneala pe hârtie. În funcție de faptul că foaia este uscată, umedă și cum vei pune vopseaua pe ea, primești o mare varietate de opțiuni.
TON MAI GROS PE HÂRTIE USCATĂ
Un ton gros pe hârtie uscată se realizează folosind o pensulă înmuiată generos în vopsea pentru a picta pe hârtie. Când vopseaua se usucă, tonul devine uniform și întreaga zonă are aproape aceeași intensitate în culoarea corespunzătoare.
Această tehnică este folosită foarte des dacă doriți să faceți cerul o culoare relativ uniformă sau să puneți o nuanță relativ uniformă.
TON ȘI UDARE MAI DENSA
În primul rând, se aplică un ton mai intens, iar sub el este pictat cu un ton mult mai diluat și sub el aproape fără ton. Ce se întâmplă este că vopseaua de deasupra se infiltrează și coboară în apă și se întinde uniform. Acesta este un mod foarte frumos de a face toppinguri și efectul este grozav. Îl poți folosi într-o mare varietate de combinații cu alte tipuri de vopsea.
PERIE USCATA
Pentru a obține acest efect, peria trebuie să fie umedă, dar nu prea mult umedă. Puteți realiza acest lucru ștergând peria umedă cu un șervețel, astfel încât atunci cand perii să rămână umezi, dar să se simtă gata să absoarbă apă nouă. În acest caz, este popular printre artiștii profesioniști să spună că pensula este „însetată”.
Cand pensula este uscata si o atingi de vopsea, trage vopseaua fara a adauga exces de apa iar cand vopsesti cu ea elibereaza mai tare vopseaua si asta face posibila obtinerea efectului de aplicare uscata fragmentata a vopselei. Cu acest stil de aplicare vopseaua creează efecte minunate și poate fi folosită pentru a crea capodopere originale și de neuitat.
METODE INTERESANTE DE LUCRU CU VOPSELE ACRILICE
Crăpare cu Cracle
Vopselele acrilice pot obține un efect de crăpare. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de o varietate de lacuri care crapă vopseaua în diferite moduri - unele mai mari, altele mai fine.
Când lucrați cu lacuri crapate și vopsele acrilice, trebuie să găsiți acele materiale cu care vă va plăcea să lucrați și al căror efect corespunde cerințelor dumneavoastră și rezultatului final dorit pe care doriți să-l obțineți.
Uscarea incetinitoare pentru vopsele acrilice
Vopselele acrilice, precum și vopselele în ulei, au preparate și medii care le pot afecta performanța. Unele medii încetinesc uscarea vopselei și vă prelungesc timpul pentru a picta cu ea înainte ca aceasta să se usuce.
Acest tip de suport este folosit foarte activ atunci când vopsiți în locuri în care viteza de uscare a vopselelor în sine este accelerată și mai mult de condițiile climatice precum temperaturile ridicate, vânturile puternice sau altele. Aceste medii și diluanți pot fi găsite aici pe site-ul nostru în subcategoria „Paste și ceară structurale”.
ABRASIVE
Aceasta este o tehnică de îmbătrânire a suprafeței tablourilor sau a altor obiecte decorative prin șlefuire. Deoarece vopseaua acrilică nu suportă șmirghel și permite îndepărtarea straturilor din ea.
Veți obține rezultate cu adevărat uimitoare dacă aveți o bază care a fost vopsită și vopsită în mod repetat. Hârtia abrazivă se desprinde strat cu strat de unde o folosești și obții o suprafață interesantă în care diferitele straturi de vopsea sunt transparente.
TEHNICA ACUARELEI PENTRU IMITARE
Lucrul interesant la această tehnică este că în acest caz vopselele acrilice pot fi folosite ca alternativă la vopselele cu acuarelă, dar cu unele diferențe de bază și importante.
Acestea pot fi diluate până la transparență, atât cu apă, cât și cu diluanți special conceputi pentru vopsele acrilice. Se pot aplica ca vopsele de acuarela si sa imite cu mare succes desenul in acuarela, insa cu diferenta ca vopselele in acuarela nu mai pot fi diluate odata ce s-au intarit.
Mai mult, spre deosebire de vopselele de acuarelă, care, odată aplicate, chiar și atunci când sunt încă umede, sunt greu de îndepărtat de pe suprafața foii prin ștergere, diluare sau înmuiere. Sunt multifuncționale și sunt buni imitatori ai altor tipuri de vopsele, dar nu își pot da complet calitățile și proprietățile.
TEHNICA ULEIULUI PENTRU IMITARE
Vopselele acrilice pot fi folosite și pentru a realiza pânze care imită picturile în ulei, dar cu câteva caracteristici foarte importante.
Prima este timpul de uscare. Vopseaua acrilică se usucă în câteva minute și durează ore întregi să se usuce complet, în funcție de condiții. În timp ce vopseaua de ulei se usucă săptămâni, și uneori durează până la 6 luni pentru uscarea completă.
Al doilea lucru este foarte important ca vopselele acrilice să se dizolve cu apă și să nu miros nimic, ceea ce le face foarte ușor de lucrat și foarte blânde cu materialele cu care lucrați. În timp ce vopselele în ulei nu se dizolvă în apă și trebuie să aveți diluanți și uleiuri suplimentare pentru a le schimba consistența și pentru a vă curăța uneltele.
Vopselele în ulei miros, iar diluanții și uleiurile pentru ele miros și mai mult și chiar mai puternic.
PUȚIN MAI MULTE DESPRE VOPSELE DE TEMPER
Vopselele cu tempera sunt printre primele, iar tehnica picturii cu tempera este considerată una dintre cele mai vechi și greu de stăpânit, deoarece vopselele cu tempera se comportă diferit atunci când sunt uscate, spre deosebire de vopselele în ulei.
Acest tip de vopsea este realizat pe baza unui liant și pigment special. Numele lor provine din cuvântul latin „tempera”, care se traduce prin „mix”.
Vopselele cu tempera au fost folosite încă de dinainte de apariția vopselelor în ulei și sunt răspândite și indispensabile în pictura icoanelor. Istoria lor datează de peste 3.500 de ani.
EMULSIUNEA SPECIALA PENTRU LEGAREA VOPSELELOR DE CUPRIRE CONSTA DIN TREI ELEMENTE:
- apă
- diferite tipuri de lipici, care variază în funcție de tipul de tempera
- ulei
PARTE DIN EMULGANTE:
- cazeină
- albus de ou si galbenus
- gumă arabică
- dextrină
- săpun
Soluția de adeziv, atunci când este combinată cu particule de ulei, creează o emulsie, în această stare, uleiul face vopseaua elastică și o protejează de crăpare.
Vopselele temperate pot fi diluate atât cu apă, cât și cu ulei. Aplicabile pe toate tipurile de suprafete, iar periile se recomanda a fi moi si elastice.
Principalele avantaje ale acestor vopsele sunt că se usucă relativ rapid, ceea ce la rândul său accelerează procesul de creare a lucrărilor, iar datorită durabilității lor incredibile, picturile pictate cu vopsele tempera își păstrează strălucirea timp de multe secole.
CEVA MAI MULT DESPRE VOPSELE SPRAY
Vopselele spray sunt un material mult mai interesant pentru pictură și decorare decât ați crezut vreodată.
EXISTĂ MULTE ŞI DIVERSE TIPURI CARE:
- perlate
- metalice
- argintii
- auriu
orice altă culoare la care vă puteți gândi sau nu.
Pe langa culoarea lor, vopselele spray difera si in functie de textura pe care o ofera si cu ajutorul careia vei obtine efecte variate si frumoase.
CE ESTE BINE DE STIUT ÎNAINTE DE PUVERIZAREA CU VOPSELE SPRAY?
Este bine să luăm măsurile de precauție necesare pentru a nu picta un loc sau obiect pe care nu vrem să-l pictăm momentan
Deși vopselele sunt complet inofensive și pot fi folosite fără probleme, este recomandat să purtați mască și mănuși în interior.
Daca totusi te hotarasti sa creezi in aer liber, asigura-te ca este intr-un loc sau intr-un moment in care nu bate vant, altfel poate duce cantitatea de vopsea si va trebui sa folosesti una mai mare pentru a obtine efectul dorit.
Dacă decideți să creați sub soarele fierbinte - pe de o parte vopseaua se va usca destul de repede, dar, pe de altă parte, riscați să apară astfel de bule nedorite, așa că acordați o atenție deosebită acestui lucru dacă aveți de gând să vopsiți sau să colorați ceva în aer liber.
Când pulverizați vopseaua încercați să fiți la aceeași distanță pentru a obține un efect uniform, dacă desigur doriți să colorați ceva, dacă ideea este diferită, bineînțeles că acest lucru nu este necesar
Pulverizați vopseaua de pe o parte a suprafeței decorate pe cealaltă fără a rămâne în același loc, deoarece acest lucru va obține probabil cea mai puțin dorită stratificare a vopselei.
Totusi, daca la un moment dat observi ca sunt locuri care nu sunt vopsite uniform, ceea ce te sfatuim este sa pulverizezi inca o data toata suprafata in loc sa te concentrezi doar pe zonele mai palide.
CUM SA NE FACEM GHIVECELE DE FLORI EFICIENTE SI ORIGINALE CU UTILIZAREA VOPSELELOR SPRAY?
Pentru aceasta veți avea nevoie de o cutie de conserve, de preferință puțin mai mare și de una sau mai multe culori de vopsea spray.
CUM SE FACE?:
Dacă conserva are încă o etichetă, este o idee bună să o îndepărtați complet, apoi să o spălați și să o uscați bine.
Odată ce este complet uscat, așezați-l pe un ziar vechi și începeți să îl pulverizați bine în interior și în exterior. Pentru culori, puteți folosi orice culoare care credeți că s-ar potrivi cu oala dvs. și cel mai bine este să fie argintiu sau bronz pentru a se potrivi cu orice interior.
În cele din urmă, asigurați-vă că ați vopsit complet cutia pentru a evita ruginirea în continuare.
O altă idee interesantă de a include vopselele spray este să împrospătezi o vază acasă.
În acest scop, puteți lipi câteva bucăți de bandă adezivă pe vază pentru a obține linii sau forme geometrice interesante și colorate;
Pictează vaza într-o culoare la alegere. Și odată uscat, îndepărtați cu grijă fâșiile de bandă și așezați florile preferate.
Ideile sunt infinit de multe, ai nevoie doar de putina imaginatie si dorinta de a crea si crea frumusete sau pur si simplu te relaxezi dupa o zi grea.