Comanda peste 3800 Lei si primesti transport gratuit! 0731715486
☛ Cea mai mare selecție de pietre semiprețioase, perle naturale și sidef. ➤ Alegeți dintre
Aproximativ 2.800 de articole pentru iubitorii regatului mineral pentru a crea ornamente frumoase și amulete mistice. Acestea includ toate pietrele semiprețioase disponibile comercial și valorile fundului mării. Prețurile sunt cu ridicata și cu amănuntul de la un importator direct cu o poziție de lider pe piața bulgară si romaneasca.
Vezi mai multBijuteriile din pietre naturale și semiprețioase ascund romantismul, aduc energie pozitivă, sănătate și au propriul lor simbolism unic. Ei confirmă cuvintele că „nu există un creator mai mare decât Natura”. Pietrele naturale, de exemplu, posedă o asemenea magie încât vindecă trupul și sufletul.
Puterea lor de vindecare constă în energia pe care o conțin, precum și în vibrațiile pe care le emit. Aceste abilități ale lor ajută la restabilirea perturbărilor care apar în câmpurile energetice ale persoanei. Pietrele naturale și semiprețioase se nasc din astrologie, ezoterism, religie și chiar homeopatie.
Deși pesimiștii dintre noi resping vindecarea cu pietre ca fiind o invenție modernă, practica are de fapt rădăcini destul de adânci. Una dintre cele mai vechi filozofii indiene, apărută acum mai bine de 5.000 de ani, se bazează pe puterea de vindecare holistică a pietrelor. Se numește Ayurveda.
Litoterapia (din greaca lithos - piatra si therapia - tratament) este cunoscuta inca de pe vremea lui Teofrast (372 i.Hr.). Se bazează pe faptul că se folosesc substanțe naturale pure. Vibrațiile pietrei sunt aproape aceleași cu cele ale unei persoane și din această cauză au capacitatea de a stimula fluxurile de energie din corpurile noastre.
Bănuiesc că niciunul dintre noi nu a auzit de apa de argint care ucide bacteriile. Acesta este celălalt tip de „medicament” folosit în litoterapie – apa energetică. Pentru a dobândi proprietăți vindecătoare, se toarnă apă într-un ulcior de sticlă și se pun diverse pietre în ea - de exemplu, cuarț, alexandrit, ametist.
După ce a stat la soare timp de douăsprezece ore, această apă este deja încărcată cu putere de vindecare și este capabilă să purifice organismul și chiar să întărească imunitatea. Un alt sfat este să purtăm pietre ca ornamente pentru a ne proteja de boli, de ochi răi și ce nu.
Din fericire sau din păcate, litoterapie este încă prost practicată la noi. Dar să vedem care sunt principalele tipuri de „ajutoare” ale corpului nostru de origine de piatră și cristal.
Pietrele și cristalele naturale au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri. Sursele istorice descriu utilizarea cristalelor în civilizațiile sumeriene, egiptene și grecești antice. De asemenea, cristalele și pietrele naturale sunt menționate în Biblie, Coran și alte texte sacre.
Există înregistrări istorice ale utilizării lor în scopuri medicinale între secolele XI și XIX. Interesul pentru ele a fost reînviat în anii 80 ai secolului al XX-lea cu așa-numitul Cultura New Age.
Cristalele se formează prin solidificarea ionilor, moleculelor sau atomilor. Ei se aranjează într-o structură regulată, care se repetă, formând o rețea cristalină.
Majoritatea oamenilor asociază cristalele doar cu bijuterii sau cu presupusele lor proprietăți metafizice, dar, în realitate, fără ele, nu ar exista smartphone-uri, ceasuri și chiar computere! Cristalele de cuarț, de exemplu, sunt folosite pentru a da frecvența corectă transmițătoarelor radio, receptoarelor radio și computerelor.
Se poate spune că influențăm totul și totul ne influențează – nu suntem separați de nimic, dimpotrivă – suntem conectați la tot.
Pietrele naturale și semiprețioase vibrează la o frecvență aproape incomensurabilă. Dar nu este imposibil - cu ajutorul fotografiei Kirlian, s-a constatat că atunci când o persoană deține un cristal de cuarț pur, câmpul său electromagnetic se dublează, sau cu alte cuvinte - aura se extinde.
Puterea de vindecare a pietrelor se datorează energiei pe care o conțin și vibrațiilor pe care le emit. Datorită abilităților lor de vindecare, pietrele restaurează tulburările care au apărut în câmpurile energetice ale persoanei. Se crede că atunci când o piatră este plasată în zona oricăreia dintre chakre, o ajută să funcționeze corect.
Uneori, culoarea pietrei corespunde cu culoarea chakrei. Dacă vrei să experimentezi puterea de vindecare a pietrelor, tot ce trebuie să faci este să iei piatra aleasă aproape de corp și de zona care are nevoie de vindecare.
Iată câteva dintre pietrele și bolile cu care se luptă:
Ametistul – tratează tulburările nervoase, depresia, restabilește echilibrul emoțional perturbat
Rodie - pune-o sub pernă pentru a avea un somn sănătos și liniștit. Piatra ajută la tratarea impotenței și la vindecarea mai rapidă a rănilor.
Diamond - Ei spun că sunt „cel mai bun prieten” al unei femei și nu mint. Puterile vindecătoare ale diamantelor funcționează pentru diferite afecțiuni ale femeilor. Piatra este recomandată și celor care suferă de icter.
Smarald - „prescripționat” împotriva memoriei slăbite, melancoliei, sentimentului de anxietate și stres.
Chihlimbar - pentru a te proteja de gripă, bronșită și alte dureri de gât, poartă chihlimbar cu tine. Piatra este recomandata si pentru probleme cu amigdalele si glanda tiroida, impotriva curgerii nazale si a reumatismului.
Opal - profitați de puterile sale vindecătoare pentru problemele cu sistemul nervos și inima.
Rubin - folosit pentru boli ale inimii și ale sângelui. De asemenea, afectează bine memoria.
Safir - tratează epilepsia, hepatita, diabetul, eczemele, surmenajul.
Crisolit - tine-l aproape de tine pentru febra si febra mare, pentru insomnie si cosmaruri. De asemenea, ajută la problemele cardiace.
Cand nu porti pietrele cu tine, cel mai bine este sa le tii intr-un dulap, invelite intr-o tesatura moale, pentru ca echilibrul lor energetic sa nu fie perturbat. Curăță piatra pe care ai folosit-o în mod regulat.
Cum ar trebui să se întâmple asta? Se crede că pietrele își recuperează încărcătura de unde a venit - din natură. Prin urmare, puneți-le sub un jet de apă curentă sau lăsați-le la soare timp de 20-30 de minute - astfel se vor încărca din nou cu energie pozitivă și energia negativă acumulată va fi aruncată afară. O altă variantă este să îngropați piatra pentru câteva ore în pământ sau să o puneți pentru un moment într-un recipient de cristal sau de porțelan cu apă cu săpun.
Branduri de frumusețe precum Pura Botanicals, Sjal Skincare, Herbivore și Snow Fox au beneficiat de popularitatea tot mai mare a cristalelor care servesc o varietate de scopuri de vindecare.
Așa că nu este surprinzător că vedem din ce în ce mai multe mărci de frumusețe și guru care se întorc la acest ingredient vechi, care, în funcție de tipul de piatră și de cât timp a prosperat, cu propriile sale proprietăți energetice, servește o varietate de scopuri de vindecare.
Oamenii de știință sugerează că corpul este format din șapte chakre sau puncte de energie. Acestea se desfășoară de-a lungul coloanei vertebrale, de la sacrum până în vârful capului, fiecare chakră având legătură cu un anumit organ din corp. Sistemul chakrelor este piatra de temelie a întregii energii vitale, cunoscută și sub numele de „Chi” sau „prana”.
Unele pietre naturale și semiprețioase sunt, de asemenea, aliniate cu anumite chakre din corp sau zone din viața ta și astfel sunt folosite pentru a lucra la canalizarea energiei sau nevoilor specifice. În acest fel, pietrele ne conectează nu numai la corpul nostru fizic, ci și la sentimentul nostru mai profund al sinelui.
Aventurinul portocaliu este considerat o piatră a pozitivității și prosperității. Crește motivația, îți lărgește perspectiva și atrage norocul.
De asemenea, vă va stabiliza starea de spirit, va calma furia și iritarea și vă va readuce la pace, precum și va promova recuperarea emoțională.
Cuarțul trandafir este o piatră frumoasă, roz pal și un simbol al iubirii necondiționate - pentru tine, pentru alții și pentru pământ. Poate invita iubire, poate vindeca inima și ne poate ajuta să atragem un suflet pereche. De asemenea, ne amintește că cea mai importantă iubire începe cu a ne iubi pe noi înșine.
Cuarțul trandafir este, de asemenea, asociat cu echilibrul și calmul. Păstrați cuarțul trandafir aproape pentru a îmbunătăți vindecarea emoțională profundă și pentru a elibera tensiunea din corp.
Lapis lazuli este venerat pentru capacitatea sa de a activa mintea superioară și de a spori intelectul. Deschide cel de-al treilea ochi - sediul viziunii interioare și al intuiției - și ne stimulează dorința de cunoaștere, adevăr și înțelegere, precum și ajută la învățare și memorie.
De când am existat, oamenii s-au bazat pe proprietățile misterioase ale pietrelor. Vechii egipteni purtau decorativ pietre precum turcoazul și lapislazuli, în timp ce grecii antici foloseau hematitul și cuarțul pentru protecție – atât împotriva spiritelor rele, cât și în luptă.
În timpul Renașterii, alchimiștii combinau cristalele cu poțiuni din plante pentru a vindeca și a lupta împotriva bolilor. Secole mai târziu și magia acestor pietre prețioase trăiește.
Jaspul roșu este un cristal foarte împământat, deoarece se crede că deține o energie stabilă. Denumită o piatră a rezistenței, stimulează forța fizică, rezistența, concentrarea și determinarea. De asemenea, ajută la creșterea sentimentelor de siguranță prin ameliorarea fricii și a anxietății.
Ochiul de tigru este o piatră a curajului și a încrederii. Vă ajută să vă schimbați perspectiva, astfel încât să puteți vedea clar, să rămâneți concentrat și să vă descurcați ziua cu liniște sufletească. De asemenea, are proprietăți protectoare purtate în mod tradițional pentru a alunga dorințele blestemate.
Poartă piatra cu tine în întâlnirile importante sau în situațiile în care te simți nervos sau speriat, astfel încât să-ți poți întări nervii și să te simți puternic și încrezător.
Ametistul este un cristal de creștere și protecție spirituală. Aduce claritatea minții și ne ajută să ne acordăm cu sentimentele și intuiția și să ne echilibrăm emoțiile.
Pietrele de ametist resping energia negativă și atrag energia pozitivă, făcându-le o piatră de protecție minunată pentru casă. De asemenea, vă pot ajuta să intrați într-o stare de calm și sunt de ajutor dacă aveți coșmaruri, insomnie sau dificultăți de somn.
Ametistul nu acționează numai asupra chakrelor coroanei, promovând un somn mai profund și relaxând mintea, ci aduce și o concentrare mai mare. Așa că poți încheia ziua și începe ziua, bine. Păstrați-o sub pernă, dar puteți pune piatra și la nivelul capului pe o măsuță laterală sau la baza patului.
Cuarțul limpede este o piatră puternică de vindecare și se spune că ameliorează durerea dacă este plasat peste o zonă de disconfort. De asemenea, se crede că acest cuarț este util la locul de muncă, deoarece limpezește mintea și ajută la concentrare.
Purtarea sau meditarea cu o piatră de cuarț transparentă deschide mintea și inima și, datorită proprietăților sale de echilibrare și purificare, este bine să țineți sau să aveți în preajmă atunci când vă simțiți nesigur sau doriți să vă concentrați și să vă vedeți mai clar calea.
OBSIDIAN
Sculpt de-a lungul a mii de ani și în aproape fiecare cultură din lume, această sticlă vulcanică a fost transformată în oglinzi, pumnale, săbii, farfurii și ornamente de tot felul. Pentru utilizarea sa în război, piatra poartă încă un simbolism agresiv în culturile mezoamericane. Întunericul său impunător, misterios, poate să fi făcut din ea și o amuletă de protecție.
PIATRA LUNII
Anticii romani credeau că piatra lunii capta de fapt razele lunii în ea însăși. Astfel denumirea și utilizarea lui în ornamente.
De asemenea, este asociat atât în cultura greacă, cât și în cea latină cu zeități lunare feminine. Este folosită ca piatră profund feminină, pentru comunicarea cu zeii și ca însoțitor în riturile de divinație.
NEFRIT
Culoarea intensa o face una dintre cele mai folosite pietre in crearea de bijuterii. Etimologia numelui (ilia, „intestin” în latină) îl leagă de intestine și a fost folosit pentru a trata afecțiunile respectivelor organe.
În plus, jadul a fost folosit în scopuri ceremoniale și decorative în civilizațiile din China, India, Olmec și Maya. În prezent este folosit ca amuletă pentru a atrage norocul, prosperitatea și abundența.
TURCOAZ
Extrem de valoros pentru raritatea și culoarea sa frumoasă. Numele provine de la Turcia, locul prin care a ajuns pentru prima dată în Europa, în vremuri străvechi.
La rândul lor, aztecii l-au numit chalchihuitl, cuvânt care poate fi tradus ca „cel care a fost străpuns” (din nou, așa cum se folosește des în bijuterii). În vremurile mai moderne, turcoazul este folosit de clarvăzători și în ritualurile de divinație.
AMETIST
Un cuarț de culoare violet, ametistul este folosit ca amuletă protectoare și promovează meditația.
Numele este rezultatul unui mit grecesc: Dionysius, zeul vinului și al desfrânării, s-a îndrăgostit de o fecioară pe nume Amethystos, care dorea să rămână castă. Pentru a o ajuta, zeița Artemis a transformat-o într-o piatră albă. Dionisie, acum smerit, a turnat vin peste piatră și a căpătat culoarea purpurie pe care o poartă până astăzi.
SAFIR
O piatră a intuiției și a comunicării cu lumea spirituală, raritatea safirului și colorația albastru profund (deși există și safire galbene, roz și portocalii) și luciul impresionant îl fac una dintre cele mai prețioase pietre din lume. Este piatra prețioasă pentru luna septembrie și a fost asociată în lumea antică latină cu planeta Saturn.
RUBIN
O piatră a iubirii și curajului și un afrodisiac al excelenței, prezența fierului și a cromului în această piatră prețioasă îi conferă culoarea roșie fascinantă (este și un produs al unui proces de oxidare chimică). Nu este o coincidență că numele mineralului provine din latinescul ruber, care înseamnă pur și simplu „roșu”.
În unele culturi asiatice, rubinele erau folosite pentru a decora armurile, teaca săbiilor și uneori erau plasate în fundațiile clădirilor pentru a asigura durabilitatea viitoare.
OPAL
Una dintre cele mai frumoase pietre (clasificată drept mineraloid deoarece este necristalină). Frumusețea Opalului, însă, derivă din turnesolul de culori pe care îl poartă, fiecare generată de capacitatea sa de a difracta lumina. Potrivit unor experți, numele se referă la Ops, soția lui Saturn și zeița fertilității în mitologia greacă.
Alții susțin că numele derivă din latinescul opācus, din care derivă cuvântul englez „opaque” și care descrie una dintre principalele caracteristici ale opalului. În Evul Mediu a fost folosit ca un farmec de noroc, deoarece se credea că conține virtuțile tuturor celorlalte pietre prețioase. În vremuri mai recente, opalul este folosit ca generator de creativitate și inspirație.
SMARALD
Smaraldul variază în culori de la verde gălbui la verde albăstrui și este considerat o piatră a intuiției, iubirii și abundenței. Smaraldul este una dintre cele mai valoroase și venerate pietre prețioase.
Potrivit legendei: după călătoriile sale în America, Hernán Cortés s-a întors în Europa cu un număr mare de smaralde. Unul dintre ele a fost sculptat cu citatul biblic Natos Mulierum non surrexit („Printre cei născuți din femeie nu a apărut un mai mare”), la cererea lui Cortes. Pentru cei apropiați cuceritorului, sacrilegiul de a marca astfel o piatră atât de frumoasă a dus la înfrângerea lui Cortes și chiar la moartea regelui francez Carol.
DIAMANT
Diamantul, poate cea mai prețioasă dintre pietre și cu siguranță cea mai tare, are și cel mai frumos nume. Cuvântul nostru „neînduplecat” provine din latinescul „de nesfăcut”, „de nemituit” și „de necucerit”.
În Evul Mediu, diamantele erau considerate lacrimile zeilor, iar din acest motiv erau folosite ca amuletoare de noroc în timp de război. Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai luxoase ornamente din lume, diamantul este încă considerat subiectul multor simboluri, dintre care unul favorizează claritatea mentală și iluminarea spirituală și chiar unul care oferă un aspect impecabil.